KDH chce podporiť zamestnávanie dlhodobo nezamestnaných

27.09.2012 Bratislava

Bratislava 26. septembra (TASR) – Úpravou príspevku pre firmy, ktoré prijmú do práce znevýhodnených uchádzačov, chce opozičná strana KDH pomôcť najmä dlhodobo nezamestnaným v problémových regiónoch Slovenska.

Na schôdzu parlamentu tak poslanci Ján Hudacký a Pavol Zajac predkladajú novelu zákona o službách zamestnanosti.

V nej sa majú zjednodušiť pravidlá pri poskytovaní príspevku na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača. "Navrhujeme tento príspevok vo výške odvodov, ktoré platí zamestnávateľ za svojho zamestnanca," priblížil na dnešnom krátkom brífingu v NR SR Zajac.

KDH zároveň navrhuje, aby sa dĺžka poberania tohto príspevku predĺžila na jeden až tri roky v závislosti od výšky nezamestnanosti v danom okrese. Tiež, aby bola maximálna výška príspevku na úrovni odvodov z priemernej mzdy zamestnanca. "Dnes by to bola maximálna úroveň 270 eur," vyčíslil Zajac.

KDH tak verí, že touto novelou sa zníži nezamestnanosť v najchudobnejších regiónoch. "Pevne verím, že takéto zjednodušenie a jasné stanovenie pravidiel napomôže tomu, aby znevýhodnení uchádzači o zamestnanie, najmä dlhodobo nezamestnaní, mali možnosť zamestnať sa," dodal Zajac.
 

Vyberte región